duminică, 31 martie 2013

Bors cu perisoare de peste

Ingrediente:

1 kg peste(crap)
2 cepe
2 morcovi
2 ardei grasi (pot fi si congelati)
2 linguri de orez
1 felie de franzela
1 ou
1 lingura pasta de tomate
ulei, sare, piper, patrunjel
1-2 l de bors (dupa gust)

Mod de preparare:

Pestele se spala, se curata, se taie capul si se da deoparte. Carnea se curata de pe oase. Capul se pune la fiert in 2l de apa cu sare pt. 35 de min., apoi se strecoara supa. Zeama de peste se pune din nou la fiert cu ceapa tocata marunt, ardeii si morcovii dati pe razatoare. Se fierbe totul cam 15 min.
Carnea de peste se toaca la masina, se amesteca cu orezul, felia de franzela inmuiata in apa si stoarsa, sare, piper,ou. Se fac perisoare cu mina umeda si se pun deoparte. In supa care fierbe se pun pasta de tomate, borsul fiert separat si perisoarele. La sfirsit se pun doua linguri de ulei si verdeata.Se adauga in farfurie o lingura de smintina.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...