duminică, 31 martie 2013

Ciorba de cartofi

Ingrediente:

500-600 g cartofi
morcov
patrunjel
telina
o ceapa de marime mijlocie
3 linguri de untdelemn
bors
zeama de castraveti
suc de rosii
 zeama sau sare de lamiie sau otet
leustean, tarhon

Mod de preparare:
 
Zarzavatul si ceapa, rase prin razatoarea cu gauri mari, se calesc 2 minute, cu untdelemnul, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte. Cind zarzavatul este fiert, se adauga cartofii curatati si taiati in cubulete si o lingurita rasa de sare.
Se fierb 15 - 20 minute, pina cind se moaie, fara sa se zdrobeasca, apoi ciorba se sareaza si se acreste dupa gust. Vara, se pun odata cu cartofii, un ardei si o rosie, taiate in felii. Pentru aroma, se adauga cite putin din fiecare frunza de verdeata.
Tarhonul ii da un gust foarte bun. Se serveste ca atare sau dreasa numai cu galbenus, sau cu smintina sau iaurt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...