duminică, 31 martie 2013

Ciorba taraneasca de pasare

Ingrediente:

1 pui mijlociu
1 buc. morcov
1 buc. radacina patrunjel
1 buc. telina
1 buc. ceapa
2 buc. cartofi
1 buc. ardei gras
150 gr. mazare boabe
10-15 pastai de fasole
8-10 buc. rosii
o lingura ulei
sare, verdeata, leustean
2 l apa

Mod de preparare:

Pasarea curatata si spalata se taie in bucati si se pune la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Dupa ce a dat in clocot se aduna spuma si se fierbe in continuare la foc domol. Se adauga apoi ceapa taiata marunt. Zarzavaturile se curata, se spala, se taie fideluta sau cuburi si se calesc in ulei.
Dupa ce carnea este aproape fiarta, se adauga zarzavaturile calite, mazarea si fasolea verde taiata in bucati si cartofii curatati si taiati cuburi. Se lasa sa dea citeva clocote si se adauga rosiile oparite, curatate de pielita si taiate in felioare.
Cind totul este fiert se potriveste de sare si se mai da un clocot. Se ia vasul de pe foc si se adauga leusteanul taiat marunt.Se serveste fierbinte, cu verdeata tocata marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...