1 crap mijlociu
3 cepe mari1 ceasca ulei
sare, piper boabe
2 rosii decojite
1 lamaie
1 pahar vin alb
usturoi
Mod de preparare:
Se curata pestele de solzi, se
goleste de intestine, se spala si se sareaza. Se lasa sa stea cu sarea pe el 30
min., timp in care se pregateste sosul.
Se taie ceapa pestisori, se asaza pe fundul unei forme impreuna cu putin
usturoi tocat marunt, doua rosii bine coapte, decojite si taiate felii subtiri,
un pahar de vin alb, jumatate din cantitatea de ulei si putina apa rece.
Pestele se cresteaza pe spate, se unge cu ulei, se stropeste cu zeama de la o
jumatate de lamaie si se pune peste ceapa. Se introduce forma in cuptorul cald
si se lasa pestele la foc potrivit o ora.
Se intoarce daca pestele este mai
mare si nu s-a fript bine, dar umbland cu atentie, sa nu se rupa. Cand este gata,
crapul se scoate pe o farfurie mare si se taie felii.
Sosul in care s-a facut
se trece prin sita, se mai clocoteste 5 min. cu piper boabe si se rastoarna
peste feliile de peste. Se serveste cald, cu garnitura de cartofi
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu