Ingrediente:
1 kg de crap curatat si spalat
sare
3 linguri unt
1 lamaie
1 lingura mustar
piper macinat
Mod de preparare:
Pestele se pune intreg pe un gratar,
dupa ce a stat cu sarea pe el 30 min. Pestele se intoarce des, pentru a se
frige uniform. Se unge cu putin ulei daca nu este destul de gras,se scoate pe un
platou si se taie feliidupa ce s-a racorit putin.
Se prepara un sos din
unt si lamaie astfel: untul se inmoaie pe foc mic, apoi se trage cratita de pe
foc, se adauga zeama de la o lamaie si se amesteca energic cu o lingura de
lemn pana cand se omogenizeaza bine. Se adauga mustarul, continuand
operatia. Cand sosul arata ca o crema consistenta, se sareaza si se
tine la cald. Se toarna peste pestele fript si se serveste imediat. Sosul se
poate servi si cu pastrav la gratar si sau rasol.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu