Crap 1 kg
unt 100 g
ulei 50 gr
pesmet 25 g
lamaie 150 g
vin 150 ml
verdeata 1 legatura
sare
Mod de preparare:
Crapul se curata, se spala bine apoi
se ,serge cu un stergar de in si se sareaza. Se unge o tava cu ulei si unt, se
asaza in ea citeva betisoare pe care va sta pestele (sau o bucata de
pergament de marime potrivita). Se unge pestele cu unt, se aseaza in tava, se
presara cu pesmet, se da tava la cuptor si se stropeste din cind in
cind cu sosul format.
Cind este aproape gata se adauga vinul amestecat cu
putina apa si se da din nou la cuptor.
Din restul de ulei, zeama de lamiie,
sare si verdeata tocata se prepara un sos care se toarna peste peste.
Se
maninca rece sau cald. La servit se adauga cite o feliuta de lamiie decojita la
fiecare portie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu