joi, 28 martie 2013

CRAP LIPOVENESC CU LEGUME SI CIUPERCI (Rusia)

Ingrediente:

1 crap de Dunare de 3kg
1 ceapa
1 ardei rosu
1 ardei verde (capia)
1 rosie
300g ciuperci
5 catei usturoi
1 ceapa
3 morcovi
coriandru
100 ml vin alb sec

Mod de preparare:

Se ia crapul dupa ce a fost curatat, se cresteaza cu un cutit pentru peste (ascutit bine) ,pe spinare de la cap spre coada(pentru a elimina oasele mici si pentru a se patrunde bine)se condimenteaza, dupa care se aseaza in tava.
Separat se calasc usturoiu taiat rondele,morcovii(dupa ce au fost fierti). Se taie julien ceapa cu ardeiul rosu si cel verde dupa care se calesc impreuna cu celelalte. Separat se calesc ciupercile taiate felii.
Se umple crapul dupa care restul de zarzavat calit este pastrat pentru ornat platoul. Aproape de sfarsit se face un sos din rosii taiate marunt si vin alb se toarna la cuptor peste cracul rumenit se da iar la foc inca 10 min. Se aseaza crapul pe un pat de lamie si legume pentru prezentare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...