1 kg crap
1ceapa
1 morcov
1
patrunjel
2-3 boabe piper
1 foaie dafin
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri
ulei
2-3 cartofi
sare
Mod de preparare:
Se curata pestele, se spala, se
sareaza si se lasa cu sarea 10-15 minute. In acest timp se pune la fiert
zarzavatul curatat cu 1 litru apa, putina sare, piper si foaie de dafin. Se lasa sa
fiarba pina cind se moaie zarzavatul, apoi se trage cratita de la foc, se pun
cartofii taiati in sferturi, se lasa sa dea 2-3 clocote apoi bucatile de peste. Se
lasa sa fiarba la foc incet si acoperit cu capac pina cind pestele si cartofii
sint gata.
Dupa ce s-a racit, pestele se scoate din cratita asezindu-l in
mijlocul unei farfurii de servit, iar in jurul lui se aranjeaza cartofii si
zarzavatul fiert. Se amesteca uleiul cu zeama de lamaie si cu 2-3 linguri din zeama
in care a fiert pestele, se toarna peste peste si peste legume, apoi se presara
patrunjel tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu