marți, 26 martie 2013

CRAP RASOL I

Ingrediente:

1 crap de 1,5 kg
1 ceapa
1 morcov
1 radacina de patrunjel
cativa cartofi
sare, piper, 2 foi de dafin
vin.

Mod de preparare:

Se pune intr-un vas lung, sau intr-un vas special de fiert pestele intreg, 1 litru apa, sa fiarba cu zarzavatul de supa si celelalte ingrediente. Intre timp se curata pestele pe dinauntru si pe dinafara. Se ia vasul cu apa de pe foc ca sa inceteze clocoltul si se asaza pestele. Nu trebuie sa fie lichid mai mult decat sa cuprinda pestele. Se pune la foc si se lasa sa fiarba in clocote mici, 20-25 minute. Se incearca daca este fiert, smulgand o aripioara.
Daca aripioara se desprinde usor, este gata. De asemenea, daca un varf de furculita sau un alt obiect ascutit intra usor in carnea pestelui.
Cand pestele trebuie servit cald, atunci se scoate din apa fierbinte si se serveste imediat, insotit cu un sos cald de unt. Se pune pe o farfurie lunga si se garniseste cu cartofi, felioare de morcov, buchetele de patrunjel si felii de lamaie, asezate in jurul farfuriei pe care a fost asezat pestele.
Cand rasolul se serveste rece se lasa pestele sa se raceasca in apa in care a fiert, apoi se scoate pe farfurie, se garniseste ca mai sus si se serveste cu un sos de maioneza sau alt sos rece, sau simplu, cu otet si untdelemn.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...