1 kg crap
3 linguri ulei
2 linguri
faina
sare
1 ceasca otet
1 ceasca apa
3-4 boabe ienibahar
2-3 foi dafin
2
bucati zahar(facultativ)
Mod de preparare:
Crapul, curatat si spalat, se taie in
bucati, se sareaza si se lasa sa stea astfel ½ ora. Se usuca fiecare bucata cu
un servet curat, se da prin faina si se prajeste in ulei incins, pe ambele
parti, la foc mic. Bucatile de crap rumenite frumos se asaza intr-un castron
sau intr-un borcan si se toarna peste ele otetul care a dat citeva clocote
impreuna cu apa, sarea, boabele de ienibahar, foile de dafin si zaharul.
Cind
se toarna peste peste, otetul trebuie sa fie rece. Se serveste dupa 2-3
zile. Daca sosul este prea acru, se adauga putina apa fiarta, sau daca mai
trebuie acrit, se mai adauga putin otet fiert
si racit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu