joi, 28 martie 2013

PASTRAV PRAJIT CU SOS DE CAPERE

Ingrediente:

4 pastravi fileuri (8 bucati) sau 2 pastravi mari (4 bucati)
malai
1/4 cana ulei vegetal
4 ciorchini mici de struguri albi fara sâmburi pentru ornat
sare
piper

Pentru sos:

1 lingura ulei de masline
2 sardele clatite in otet
1/2 cana vermut sec
1/2 cana suc de scoici conservat
2 linguri capere scurse
2 linguri masline verzi, taiate bucati
2 linguri masline negre, taiate bucati

Mod de preparare:

Incalziti uleiul de masline într-o craticioara; adaugati sardelele si amestecati la foc mic pâna când s-au dizolvat si ati obtinut o pasta. Adaugati restul ingredientelor de sos si fierbeti amestecul la foc mic, pâna când se reduce la o treime, aproximativ 10 minute.
Intre timp, dati fileurile prin malai; sarati-le si piperatile, dupa gust.
Incingeti uleiul vegetal intr-un tuci si prajiti fileurile pâna când sunt rumenite pe ambele parti.
In timp ce se prajeste pestele, puneti strugurii în congelator pentru 5 minute. Pentru a servi împartiti fileurile pe 4 farfurii calde si puneti sos peste ele. Ornati cu strugurii inghetati. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...