4 pastravi fileuri (8 bucati) sau 2 pastravi mari (4 bucati)
malai
1/4
cana ulei vegetal
4 ciorchini mici de struguri albi fara sâmburi pentru
ornat
sare
piper
Pentru sos:
1 lingura ulei de masline
2 sardele clatite in otet
1/2 cana vermut sec
1/2 cana suc de scoici conservat
2 linguri capere scurse
2 linguri masline verzi, taiate bucati
2 linguri masline negre, taiate bucati
Mod de preparare:
Incalziti
uleiul de masline într-o craticioara; adaugati sardelele si amestecati la foc
mic pâna când s-au dizolvat si ati obtinut o pasta. Adaugati restul
ingredientelor de sos si fierbeti amestecul la foc mic, pâna când se reduce la
o treime, aproximativ 10 minute.
Intre timp, dati fileurile prin malai;
sarati-le si piperatile, dupa gust.
Incingeti uleiul vegetal intr-un tuci si
prajiti fileurile pâna când sunt rumenite pe ambele parti.
In timp ce se
prajeste pestele, puneti strugurii în congelator pentru 5 minute. Pentru a
servi împartiti fileurile pe 4 farfurii calde si puneti sos peste ele. Ornati
cu strugurii inghetati.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu