joi, 28 martie 2013

PASTRAV UMPLUT LA GRATAR

Ingrediente:

3 pastravi
4 rosii mari decojite
3 ardei iuti bulgaresti
zeama de la 2 lamai
sare
piper alb
delikat
ulei aproximativ 200 ml
feliute de slanina
cate un catel de usturoi ptr. fiecare pastrav
gogosar
crengute de rozmarin prospat

Mod de preparare:

Tinem pastravii cca.2 ore la rece in urmatoarea compozitie:
Rosiile le decojim si le taiem cubulete marunte. Ardeii iuti se taie felii.Rosiile si ardeii se pun in 200 ml ulei la care se adauga 1 lingura mare de sare si 1 lingura de delikat. Tot aici taiem un gogosar cubulete marunt, stoarcem zeama de la cele 2 lamai mai adaugam un pic de piper alb mestecam totul si asezam in compozitia obtinuta pastravii.
Dupa cele 2 ore scoatem pestii si incepem sa-i umplem cu compozitia in care au stat la care mai adaugam cate o felie de slanina, o feli de gogosar, un catel de usturoi si daca aveti la indemana o crenguta mica de rozmarin.Astfel impanat pastravul se pune pe folie de aluminiu uns cu un pic de ulei se impacheteaza si se pune la prajit pe gratar la jar. L-am tinut pe gratar aproximativ 15 minute pe o parte, 15 pe cealalta.
Se ia de pe gratar se despacheteaza pastravul si se erveste cu un mujdei de usturoi pregatit in felul urmator: 3-4 catei de usturoi zrobiti se freaca cu o lingurita sare la care se adauga treptat un pic de ulei pana se ingroase un pic ca o maioneza, apoi adaugam un pic de boia, si peste se pune smantana ,se mai storce in el zeama de lamaie dupa gustul fiecaruia. Se poate servi cu cartofi natur .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...