6 pastravi
sare
2 linguri otel
2 linguri unt
2 linguri ulei
usturoi
verdeata
100 gciuperci
un pahar vin alb
3 sardine conservate
2
galbenusuri crude
Mod de preparare:
Se pregateste sosul astfel: se curata si se spala ciupercile, se taie
felii subtiri si se pun sa scada intr-o cratita cu unt, un praf de sare si
usturoi tocat marunt.Cand s-au inmuiat, se adauga peste ciuperci un pahar de
vin alb si verdeata tocata marunt.
Sosul se fierbe la foc mic 20 min.Separat se
freaca galbenusurile cu uleiul, iar maioneza obtinuta se toarna incet peste
sosul de ciuperci caldut.Se amesteca in continuare ca sa nu se taie maioneza si
se tine cratita pe marginea plitei pana cand sunt gata pastravii.
Acestia se
pun sa fiarba 15 min. la foc mic in apa cu otet, se scot si se asaza pe un
platou putin adancit la mijloc.Se acopera cu sos si se servesc imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu