joi, 28 martie 2013

PLACHIE DE CRAP

Ingrediente:

2 kg peste
2,5 kg ceapa
250 ml ulei
150 g pasta de tomate
100 ml vin
100 g usturoi
500 g rosii
150 g ardei gras
1 legatura verdeata
sare, piper, cimbru, boia, dupa gust

Mod de preparare:

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza, se spala, se portioneaza, se sareaza si se condimenteaza cu piper. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala, se taie felii si se inabusa in ulei cu putina apa. Se adauga pasta de tomate dizolvata in apa, boiaua de ardei, cimbrul praf, usturoiul curatat si taiat marunt, sare si apa.
Se amesteca componentele usor si se fierb cca 20 minute. Rosiile se oparesc, se curata de pielita si se taie in jumatati apoi se storc. Sosul obtinut prin stoarcere se pune intr-o tava si se asaza portiile de peste cu cate o felie de rosie deasupra.
Se introduce tava la cuptor cca 20 minute. Se verifica gustul sosului. Se serveste portia de peste cu sos si verdeata taiata marunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...