sâmbătă, 30 martie 2013

Prăjitură ciufulită

Ingrediente:

Pentru aluatul de biscuiţi:
5 ouă
250 g zahăr,
1 plic Zahăr vanilat Bourbon de la Dr. Oetker,
250 g făină,
1 plic Praf de copt de la Dr. Oetker
 
Pentru umplutură:
1 plic Original Pudding cu gust de ciocolată de la Dr. Oetker,
1-2 linguri de zahăr,
500 ml lapte,
100 g unt,
1 linguriţă Esenţă de migdale de la Dr. Oetker
 
Pentru glazură:
150 g unt,
200 g zahăr,
200 g migdale felii.
 
Mod de preparare:

Se preîncălzeşte cuptorul la 200 °C.
Pentru aluat, se bat ouăle cu un mixer la viteză maximă timp de un minut. Se adaugă zahărul
şi zahărul vanilat Bourbon şi se mixează în continuare la viteză maximă timp de 2 minute.
Se amestecă făina cu praful de copt şi se încorporează în compoziţia de ou, în două tranşe, la viteză minimă. Se toarnă aluatul într-o tavă (30 x 40 cm, unsă) tapetată cu hârtie de copt şi se nivelează. Aluatul se introduce în cuptorul preîncălzit şi se coace 20 minute. Între timp, se prepară o budincă, urmând indicaţiile de pe ambalaj, cu zahăr şi lapte. În budinca fierbinte se adaugă untul şi esenţa de migdale şi se omogenizează. Blatul fierbinte se acoperă imediat cu budinca, după care se lasă la răcit în tavă.
Pentru glazură, se topeşte untul şi se adaugă zahăr. Apoi se adaugă migdalele şi compoziţia se rumeneşte până devine galben-aurie. Glazura rezultată se întinde pe suprafaţa budincii. Prăjitura se lasă la răcit după care se porţionează pentru a fi servită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...