sâmbătă, 30 martie 2013

Prăjitură cu brânză

Ingrediente:

Pentru aluat:
200 g făină,
1 linguriţă de Praf de copt de la Dr. Oetker,
75 g zahăr,
125 g unt sau margarină.

Pentru umplutură:
750 g brânză slabă de vaci
(Twarog de la Dr. Oetker),
2 ouă,
150 g zahăr,
1 plic Original Pudding cu gust de vanilie de la Dr. Oetker,
200 g smântână grasă,
75 g ulei,
150 ml lapte,
1 linguriţă Esenţă de lămâie de la Dr. Oetker
 
Pentru decor:
zahăr pudră.

Mod de preparare:


Se încălzeşte cuptorul la 180 °C.
Într-un vas, se amestecă făina cu praful de copt.
Se adaugă restul ingredientelor şi se frământă cu mixerul, la început la viteză minimă, ulterior la viteză maximă.
Aluatul se frământă puţin pe o suprafaţă de lucru, presărată cu făină. În cazul în care aluatul este lipicios, se pune într-o folie şi se lasă o perioadă la frigider.
Se aşază două treimi din aluat într-o tavă cu inel detaşabil (Ø 26 cm, unsă). Se fixează inelul, iar aluatul se înţeapă de mai multe ori cu o furculiţă. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit şi se lasă la copt în jur de 15 minute. Blatul se lasă apoi la răcit.
Restul aluatului se rulează sub formă de batoane, se aşază pe întreaga circumferinţă a blatului copt şi se presează astfel încât să se obţină o margine înaltă de 3 cm.
Pentru umplutură se amestecă uşor brânza, ouăle, zahărul, praful de budincă, smântâna, uleiul, esenţa şi laptele. Conţinutul rezultat se întinde peste blatul copt în prealabil.
Forma se introduce din nou în cuptor şi se lasă la copt încă 85 de minute, la temperatură constantă.
Se scoate prăjitura din cuptor şi se lasă în formă la răcit. Înainte de servire se presară cu zahăr pudră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...