Ingrediente:
un aluat frantuzesc congelat
200 g kaiser
3 ouă
3 linguri
mari de
smântână grasă sau smântână pentru gătit
150 g cașcaval si telemea, plus extra cașcaval pentru
presărat deasupra tartei
2 cepe potrivite
sare, piper,
cimbru uscat, pătrunjel verde
ulei de măsline
Mod de
preparare:
Quiche Alsacienne
e similară cu Quiche Lorraine doar
că
are adăugată
si ceapa în lista de ingrediente.
Am lăsat aluatul să se decongeleze, apoi
l-am asezat în forma de tartă,
apăsând usor să se
aseze bine, apoi
cu
degetul mare
am presat pe marginea formei
ca
să elimin excesul de aluat.
Într-o cratită
am călit în două linguri
de ulei de măsline kaiserul
si cepele
tăiate felii până se
rumenesc puțin. Amestecul l-am turnat în forma de tartă
peste
aluat.
Separat am bătut ouăle, peste care am ras telemea si
cascaval,
am turnat smântăna
si am condimentat
amestecul cu sare, piper,
cimbru uscat si câteva fire
de pătrunjel verde. Puteți folosi și
altfel
de condimente, depinde ce vă
place.
Amestecul de
ouă
cu
brânză și smântână se toarnă
peste
kaiser și
ceapă și se uniformizează cu o lingură să acopere tarta
în
întregime.
Am presărat restul
de cașcaval peste tartă
și am dat-o la cuptor la
180 grade pentru aproximativ 25-30
minute (pentru verificare
înțepați tarta cu un
cuțit
ascuțit și
dacă lama acestuia iese
curată, tarta
este coaptă).
Tarta
se servește
caldă sau la temperatura camerei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu