joi, 28 martie 2013

SALATA TARAMA (DE CRAP)

Ingrediente:

2 cartofi fainosi mari (fara coaja)
120 gr. icre ( de crap)
80 ml zeama de lamaie
160 ml ulei de masline
2 linguri patrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Cartofii taiati cubulete de circa 2 cm se pun intr-o craticioara, se acopera cu apa si se lasa pe foc sa dea in clocot, dupa care se fierb incet, cu capac, aproximativ 15 minute. Se scurg, se zdrobesc cu o furculita dupa care se lasa sa se raceasca.
Se freaca bine icrele cu mixerul circa 2 minute la turatie maxima adaugind cite putin din cartofii fierti si sfarimati. Se incorporeaza - tot putin cite putin - uleiul si zeama de lamiie si cind icrele le-au "inghitit" complet, se amesteca in continuare inca 5 minute (la turatie maxima), ca sa devina usoare si spumoase. Se tin icrele doua ore la frigider.
Cu un sfert de ora inainte de a le da la masa se scot din frigider, se rastoarna intr-un bol (pentru a avea temperatura camerei), se presara peste ele patrunjelul tocat si se servesc cu piine neagra si masline.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...