2 cartofi fainosi mari (fara coaja)
120 gr. icre ( de crap)
80 ml zeama de lamaie
160 ml ulei de masline
2 linguri
patrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Cartofii taiati cubulete de circa 2
cm se pun intr-o craticioara, se acopera cu apa si se lasa pe foc sa dea in
clocot, dupa care se fierb incet, cu capac, aproximativ 15 minute. Se
scurg, se zdrobesc cu o furculita dupa care se lasa sa se raceasca.
Se freaca
bine icrele cu mixerul circa 2 minute la turatie maxima adaugind cite putin
din cartofii fierti si sfarimati. Se incorporeaza - tot putin cite putin -
uleiul si zeama de lamiie si cind icrele le-au "inghitit" complet, se
amesteca in continuare inca 5 minute (la turatie maxima), ca sa devina usoare
si spumoase. Se tin icrele doua ore la frigider.
Cu un sfert de ora inainte de a le da
la masa se scot din frigider, se rastoarna intr-un bol (pentru a avea
temperatura camerei), se presara peste ele patrunjelul tocat si se servesc cu
piine neagra si masline.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu