sâmbătă, 30 martie 2013

Supă cremă de broccoli

Ingrediente:

1 cub mic de unt
2 linguri ulei de măsline un sfert de ţelină
1 ceapă tocată
3 ceşti de apă sau supă de legume
8 bucheţele de broccoli
1 linguriţă de făină
piper negru, nucşoară, chimen măcinat
1 lingură de smântână

Mod de preparare:

Se topeşte untul împreună cu o lingură de ulei de măsline. Ceapa şi ţelina se călesc puţin, până devin moi, apoi se adaugă broccoli, apa (supa) şi se lasă la foc mic până fierb legumele.
Acestea se mixează bine cu blenderul şi se adaugă din zeama în care au fiert până supa are consistenţa unei smântâni groase.
Separat, într-o oală mică se căleşte linguriţa de făină în ulei de măsline, se adaugă smântâna şi o ceaşcă de zeamă în care au fiert legumele, apoi se adaugă puţin câte puţin în supa cremă până se ajunge la consistenţa dorită (mie îmi place mai lichidă).
Se asezonează cu sare, piper, puţină nucşoară şi chimen măcinat (după gust). Se serveşte cu crutoane tăiate din pâine prăjită unsă cu unt amestecat cu usturoi şi pătrunjel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...