sâmbătă, 30 martie 2013

Supa crema de cartofi cu bacon

Ingrediente:

5 kg cartofi
1 morcov
1/2 telina mica (cam 100g)
1 pastarnac
1 ceapa mare
200 ml smantana
2 oua sare piper
2 l supa de legume
2 lingurite de unt
60 -100 g bacon
1 catel de usturoi
patrunjel verde tocat – pentru servit
boia de ardei dulce – pentru servit/optional


Mod de preparare:

Legumele spalate si curatate le vom taia in cuburi si le punem la fiert in apa.
Cand sunt fierte, le pasam cu ajutorul unul blender. Punem crema la fiert in supa de legume. Adaugam ouale batute bine cu smantana si mai fierbem 5 minute.
Calim baconul in unt, cu un catel de usturoi, apoi il adaugam in crema de cartofi.
O servim fierbinte cu patrunjel verde tocat. Putem arunca un praf de boia de ardei dulce si va arata foarte bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...