sâmbătă, 30 martie 2013

Supa crema de rosii cu mascarpone

Ingrediente:
 
400 gr rosii bucatele in sos propriu Cirio
un pastarnac mic
450 ml supa de legume
jumatate de lingura de zahar fin
2 linguri de mascarpone busuioc
1 lingurita de sos Tabasco
sare, piper

Pentru bruschete:
cateva felii de cascaval (sau mozzarella) mai grosut taiate
cateva felii de paine
un catel de usturoi sau sos de usturoi


Mod de preparare:

Tai pastarnacul marunt, prepari supa de legume (daca nu ai deja) dintr-un cubulet Knorr si 450 ml apa.
Intr-o oala pui rosiile, pastarnacul, supa de legume, zaharul, sarea, piperul, sosul Tabasco si lasi sa fiarba 10 min.
Intre timp, prajesti usor painea, o freci cu usturoiul taiat sau o ungi cu sos de usturoi, pui feliile de cascaval si dai la cuptorul incins (eventual pe functia de grill) pentru 10 min. Astfel si supa si bruschetele sunt gata in acelasi timp si poti servi totul cald.
Iei de pe foc supa, adaugi mascarponele, mixezi cu blenderul vertical (sau in blender) si mai pui 5 min pe foc. Presari busuioc (preferabil proaspat tocat daca ai) si pofta buna!

Nota: reteta inspirata din GoodFood.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...