duminică, 31 martie 2013

Ineditele oua murate

Ingrediente:
12 oua
12 cuisoare (intregi)
2 felii de radacina de ghimbir proaspat
1 lingurita de piper negru boabe
1 frunza de dafin
2 cesti de otet de vin distilat
½ ceasca de apa
2 lingurite de sare

Mod de preparare:

Puneti ouale intr-o oala medie si acoperiti cu apa. Fierbeti apa si, dupa fierbere, indepartati imediat de pe foc. Acoperiti oala si lasati ouale sa stea in apa fierbinte pentru 10-12 minute. Scurgeti de apa, raciti si decojiti ouale.
Intr-un saculet din material textil puneti cuisoarele, radacina de ghimbir, boabele de piper si frunza de dafin. Puneti saculetul intr-o oala medie, impreuna cu otetul, apa si sarea. Fierbeti lichidul obtinut pentru 10 minute si scoateti mirodeniile.
Puneti ouale in borcane sterilizate. Acoperiti cu amestecul de otet si sigilati borcanele. Borcanele trebuie lasate la frigider cel putin 2 zile inainte de servire.

Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...