1 crap mijlociu
3 cepe mari
1
ceasca ulei
sare
piper boabe
2 rosii decojite
o lamaie
1 pahar vin alb
usturoi
Mod de preparare:
Se curata pestele de solzi, se
goleste de intestine, se spala si se sareaza. Se lasa sa stea cu sarea pe el 30
min., timp in care se pregateste sosul.
Se taie ceapa pestisori, se asaza pe
fundul unei forme impreuna cu putin usturoi tocat marunt, doua rosii bine
coapte, decojite si taiate felii subtiri, un pahar de vin alb, jumatate din
cantitatea de ulei si putina apa rece. Pestele se cresteaza pe spate, se unge
cu ulei, se stropeste cu zeama de la o jumatate de lamaie si se pune peste
ceapa. Se introduce forma in cuptorul cald si se lasa pestele la foc potrivit o
ora.
Se intoarce daca pestele este mai mare si nu s-a fript bine, dar
umbland cu atentie, sa nu se rupa. Cand este gata, crapul se scoate pe o
farfurie mare si se taie felii. Sosul in care s-a facut se trece prin sita, se mai
clocoteste 5 min. cu piper boabe si se rastoarna peste feliile de peste. Se
serveste cald, cu garnitura de cartofi fierti, stropiti cu unt cald.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu